Poradna - Hubnutí, dieta a zdravá strava

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hubnutí

Dobrý den, je mi 14 let a jsem holka. Mám 161 cm a vážím 50 kg. Vím, že to není nadváha, ale přesto bych chtěla trochu shodit tuky, které mám. Navíc mám cholesterol. Už asi 2 týdny nejím nic tučného, chodím denně 4.5 km pěšky a minimálně 10 minut cvičím, ale bezvýsledně. Nevím, kde je chyba.

Odpovědi na otázku

Dobrý den, dva týdny je na viditelné změny krátká doba. Zkuste vytrvat. Svižná chůze a cvičení je ve vašem věku správné, stejně tak vyhýbaní se tučným jídlům. Rozhodně ale nedoporučuji hubnout snižováním energetického příjmu, nebo zařazováním nízkotučných potravin do jídelníčku. Jde o to omezit hlavně tučná masa, uzeniny, smažená jídla, majonézy apod. Vaše BMI se pohybuje na dolní hranici normy a již malý úbytek váhy by vás zařadil do kategorie podváhy. Proto nehubněte, ale pracujte na zpevnění postavy.