Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Obezita...Krystof.S

Dobrý den, bude mi už skoro 19 let, měřím 187 cm a váhu mám právě 83kg, ale stále se mění v okruhu 80-90kg někdy i více okolo. Můj problém je, že nejsem moc aktivní ve sportování a většinou sedím (škola,sezení u počítače) a všechna obezita se mi uskladňuje především na bocích, břichu a okolo zadku/stehen. Do plavek před lidi nemohu, jelikož moje tělo vypadá až moc špatně, není to typická obezita, ale u chlapa nemůže být rozdíl průměru hrudi a průměru boku tak obrovitý. Na pohled je to velice znepokojující. Komplikuje mi to život, nějaké rady prosím?

Odpovědi na otázku

Po dětech se mi nepodařilo shodit přebytečná kila a už dlouho jsem uvažovala o tom, že se sebou začnu něco dělat, ale opravdu jsem začala po tom, co jsem na serveru http://www.slevys.cz objevila vytvoření jídelníčku za opravdu výhodnou cenu. Po měsíci na jídelníčku jsem se cítila o moc lépe a začala jsem 3x týdně cvičit, teď po půl roce už mám o 12 kilo méně a cítím se zase sama sebou.
Dobrý den. Jedině sport vám pomůže. Doporučuji kombinaci běhu (alespoň v počátcích) a hlavně posilování. A to dlouhodobě. Jen tak můžete zvrátit gynoidní rozložení tuku ve vašem těle. Nejde jen o estetické hedisko, ale i o zdravotní. Typ rozložení tuku, který máte, může být spojen se závažnějšími kardiovaskulárními apod. onemocněními. Sport a posilování vám pomůže nejen ztratit tuk ale i zvýšit produkci testosteronu, obojí by mělo v dlouhodobějším horizontu remodelovat vaši postavu.