Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Anorexie

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu. Již dlouhou dobu se léčím z anorexie.Je mi 28 let, problémy začaly asi ve 22 letech. Před dvěma lety jsem podstoupila i pobyt na oddělení PPP v Praze na Karlově. Celkově mé problémy trvají asi pět let. Momentálně se léčím sama za velké podpory přítele, který o veškerých potížích ví. Daří se mi přibírat na váze (cca 1-2kg za týden) a myslím, že vše je konečně na dobré cestě. Konečně totiž o skutečné vyléčení stojím i já sama. Problém, se kterým se na vás obracím je v tom, že mám často velkou chuť se strašně přejíst. Nevydržím to a přejím se všeho možného - sladké především. Poté si to samozřejmě vyčítám. Našla jsem informace o tom, že to může být způsobeno touhou po tom, co jsem si dlouho odepírala. Nyní si ale nic neodepírám a přesto se to stává. Mám obavy, aby se mé potíže neobrátily do bulimie... Děkuji za odpověď.

Odpovědi na otázku

Dobrý den, Z mé osobní zkušenosti s klientmi Vám můžu vřele doporučit alternativní způsob řešení Vašeho problému. Jedná se o metodu One Brain, která Vám umožní dát do pořádku i emocionální rovinu Vaší psychiky. Problém se "sladkým" je též problémem střev a plísní v nich. Doporučil bych užívání např. přípravku sanogel - je to enterosgel bez vedlejších účinků V případě dotazů Vám rád odpovím. JK
Máte pravdu, že poruchy příjmu potravy často souvisí jedna s druhou a z anorexie se může vyvinout bulimie. Předpokládám, že máte svého ambulantního psychiatra, na kterého bych se obrátila.