Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Antisklerotická dieta

dobrý den,chtěla bych se zeptat co je antisklerotická dieta. nemůžu to nikde najít děuji za odpověd

Odpovědi na otázku

Je to v podstatě racionální dieta s optimálním poměrem tuků, sacharidů a bílkovin. Z tuků jsou preferovány rostlinné, sacharidy především ve formě celozrnných produktů, brambor, neloupané rýže. Zdrojem bílkovin je pak netučné maso, luštěniny, nízkotučný tvaroh, sýry (20-40% tuku)....Důležitá je také konzumace mořských ryb, ovoce, zeleniny - vláknina, vitamíny. Naopak sladkosti a moučníky je vhodné omezit. Z hlediska přípravy porkmů je ideální vaření v páře, dušení...naopak nevhodné je smažení. Je to dieta, kterou by měli dodržovat diabetici (ti však musí dbát i na přesné množství a pravidelné rozložení jídel během dne).
děkuji ale potřebuj vědět co mám při ní dělat děkuji za odpověd
Dieta, která má bránit rozvoji aterosklerózy - ukládání tuků do cévní stěny.