Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Obezita

Dobry den, je mi 19 let, měřím 161cm a vážím 59 kg. Mám pohublý obličej, kostnatá ramena, dětský nevyvinutý hrudník a veškerý tuk uložený na hýždích, stehnech a podbřišku. Zkoušela jsem sportovat a jíst zdravě, ale tímto hubnutím se mi spíše ještě více začaly propadat tváře. Existuje nějaké řešení mé disproporční nadváhy?

Odpovědi na otázku

to nejste tlustá
Cvičit posilovací cviky jen ty oblasti, které se ti zdají "tlusté".
myslím, že nejde o nadváhu, a pokud se týká postavy tak jsou to rodové dispozice s tím se dá jedině zmíněné partie posilovat cvičením víc nic
"Vaše BMI je 22,8, což je normální" takže nadváha to určitě není a jinak najít si správné cviky na cílené partie.
tak zaprvé o nadváhu se u Vás určitě nejedná, zadruhé každý jsme nějaký a nemáme-li se rádi takoví, jací jsme, tak je to problém...já taky nikdy nebudu mít dlouhé nohy jako Cindy a nevadí mi to...a za třetí, jestli je to otázka tváří, tak s tím moc pomoci není, leda silicon do tváří a to je podle mě docela zrůdnost. Určitě jste hezká mladá dáma a jen hledáte mouchy:-)))
Hubnout je zbytečné, určitě to nadváha není ...spíš pomůže cvičení na uvedené partie ....není snad nikdo, kdo je spokojený se svým tělem.. :-)
Hubnout nepotřebujete, jen upravit jídelníček a najit cviky na pro vas problémove partie.
Podle mě máš ideální váhu a díváš se na sebe velmi kriticky.Je lepší trošku kulaťoučká než hubená jako anorektička.
Doporučila bych cviky pouze na dolní partie. Také poradu s lékařem,ale tlustá nejste.
snaž se o vyváženou stravu,,ať máš všechno,,jinak souhlasím,,individuální jídelníček s odborníkem
zkus čaj z čekanky a pravidelně ho užívej ;)
Určitě hubnout nepotřebujete, možná opravdu jen upravit jídelníček (hlavně né nějaké drastické diety ty vám spíše uškodí) aco se týče cvičení skvělá je na tyto problematické partie kalanetika.
Občas to bývá dáno generačně a těžce se shazuje.Ale zkus cvičit cviky pouze na stehna a hýždě.
Já bych poradila opravdu ten individuální jídelníček,i když si myslím,že slečna je svou hmotností v normě.
Och, mám v texte chyby, namiesto minimum tuku som napísala cukru a namiesto nejaký nedostatok postavy som napísala povahy. Prosím o prepáčenie Elena
Ahoj, ja mám podobný problém, pokiaľ Ty si typ hruška, ja som typ jablko. Najväčšie na mne je brucho. Ke´d schudnem, tak idú dole stehná, zadok, prsia, samozrejme i brucho, no to ostáva vypuklé, i keď menšie. Veľmi mi pomáha v chudnutí stránka Mira Veselého-chudnite. Píše tam vtipne, pripája recepty, no základom všetkého je jesť pravidelne, malé porcie, bez cukru, s minimom cukru a soli. A kilá padajú. Ja som na bruško robila brušáky, tancovala zumbu, vťahujem a vypúčam brucho, efekt je taký, ako som napísala vyššie. Ale, chcem ti napísať, že úsmev, príjemná povaha a srdečnosť dokáže urobiť to, že sa budeš páčiť i s nejakým nedostatkom povahy, dokonca sa môžeš stať typom krásy i s takou postavou. A ja Ti to želám, aby to bolo tak. Elena
Ahoj, při Tvé výšce 161cm a váze 59kg máš BODY MASS INDEX (BMI) 22,76 a to je hodnota, která se nachází v NORMĚ! Máš tedy ideální váhu a netrpíš ani mírnou obezitou, která mimo jiné začíná až od 25 BMI! Vzhledem k Tvému věku bych Ti určitě nedoporučovala ŽÁDNÉ hubnutí, tělo procházá stále hormonálním vývojem a změnami, které se tak odráží na Tvé postavě a navíc ty hubnout nepotřebuješ! Jen by jsi zbytečně drásala svůj organizmus. Pokud ale nejsi úplně spokojená se svou postavu, citíš, že potřebuješ zpevnit a vytvarovat některé partie těla, doporučuji více pohybu, takže sportuj. Na výběr máš z mnoha druhů, zaláeží co Tě bude bavit. Momentálně je velkým hitem ZUMBA, pokud máš ráda tanec, zkus to. Dále doporučuji omezit sladké nápoje, pít více čisté vody a do jídelníčku zařadit zeleninu a ovoce a hlavně, bud šťastná a veselá! Dobrá psychika prospívá celému tělu. Přeji hodně štěstí a ať jsi se sebou spokojená:)
Možná by vám pomohlo sestavení individuálního jídelníčku a cvičebního plánu výživovým poradcem, který by analyzoval vaše proporce a metabolismus.